Edytujesz Jak udržet historii Git čitelnou bez merge commitů

Wersja z dnia 03:08, 29 sie 2026 autorstwa BrandiHurwitz87 (dyskusja | edycje) (Utworzono nową stronę "Pro týmy je klíčové, aby si tento postup zautomatizovaly. Ideální je, když každý vývojář před odesláním své práce na vzdálený server provede rebase. Pokud pracujete s pull requesty, nastavte v systému, aby merge probíhal stylem „rebase and merge" nebo „squash and merge". Tím se eliminují merge commity i při spolupráci více lidí. Většina moderních nástrojů tuto možnost nabízí, stačí ji jen povolit.<br><br>Když chcete začlen…")
(różn.) ← poprzednia wersja | przejdź do aktualnej wersji (różn.) | następna wersja → (różn.)
Uwaga! Edytujesz starszą niż bieżąca wersję tej strony. Jeśli ją opublikujesz, wszystkie zmiany wykonane w międzyczasie zostaną wycofane.
Uwaga: Nie jesteś zalogowany. Jeśli wykonasz jakąkolwiek zmianę, Twój adres IP będzie widoczny publicznie. Jeśli zalogujesz się lub utworzysz konto, Twoje zmiany zostaną przypisane do konta, wraz z innymi korzyściami.
Wszelki wkład na Mazovia może być edytowany, zmieniany lub usunięty przez innych użytkowników. Jeśli nie chcesz, żeby Twój tekst był dowolnie zmieniany przez każdego i rozpowszechniany bez ograniczeń, nie umieszczaj go tutaj.
Zapisując swoją edycję, oświadczasz, że ten tekst jest Twoim dziełem lub pochodzi z materiałów dostępnych na warunkach domeny publicznej lub kompatybilnych (zobacz także Mazovia:Prawa autorskie). PROSZĘ NIE WPROWADZAĆ MATERIAŁÓW CHRONIONYCH PRAWEM AUTORSKIM BEZ POZWOLENIA WŁAŚCICIELA!
Anuluj Pomoc w edycji (otwiera się w nowym oknie)